browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

2015

Národní parky USA

14.1.2015 167

Povídání o „Expedici U’let 2013″. Projeďte s námi Americký jihozápad v obytném autě. Navštívíme 14 Národních parků a několik krásných měst. Projdeme Joshua tree, Saguaro a Apache lake, Montezumu, Grand canyon se sestupem k řece Coloredo a ještě dál, Antilope Canyon, Monument Vally, Arches, Bryce Canyon, Zion, Deat Valley, Kings canyon, Sequoe, Yosemit, San Francisko, San Diego, Las Vegas, Los Angeles a spoustu dalších krásných míst. Budeme obdivovat tuleně a jiná zvířata. A dáme vám návod jak se na takovou cestu vypravit sami.

Hosté

Renata Žilková

Irsko – sám stopem

11.2.2015 168

V létě 2014 se mladý blanenský dobrodruh Michal Hubert vydal na třítýdenní cestu po „Smaragdovém ostrově“. Vůbec poprvé cestoval Michal úplně sám, s minimem financí a velmi hrubým plánem. „Jediné co jsem měl dopředu zařízeno, byla letenka z Prahy do Dublinu a zpět…vše ostatní jsem řešil až za pochodu.“ Během tohoto putování se mu podařilo vidět spousty překrásných míst, poznat úžasné lidi, dát si pivo v typické irské hospůdce s živou folkovou muzikou, ocitnout se i na hudebním festivalu irské hudby a dokonce i „vydělat“ nějaké peníze. Stopem objel prakticky celé Irsko a s plnou polní nachodil přes 230km.

Hosté

Michal Hubert

Černá Hora + Makedonie = Srdce Balkánu

11.3.2015 169

Dvě země, dvě tváře. Mají mnoho odlišného a přitom řadu věcí společných. Černohorci byli už v obrozeneckých dobách symbolem statných jižních Slovanů, vzdorujících tureckému útlaku, a makedonské etnikum vešlo do povědomí dokonce již díky slavnému vojevůdci Alexandrovi. Opravdu je to ale tak jednoduché? „Nevznikli“ Makedonci jako národ až v 19. století? A nejsou vlastně Černohorci „pouhým“ etnikem Srbů?
Přijďte si poslechnout…

Hosté

Ondřej „Ondera“ Herzán

Škodovkou k hranicím Číny

8.4.2015 170

Přijďte se podívat na vyprávění tří ‚,magorů“, kteří jeli 17.065 km v 35let staré Škodovce
120l napříč střední Asií, kde se střídaly nekonečné rovné pláně, sedmitisícové hory pohoří
Taň-šan, pouště a bez výjimky milí a vstřícní lidé.

Hosté

Jiří Folbrecht

Švýcarsko

13.5.2015 171

Přijďte se podívat na fotky a zúčastnit diskuze o poznatcích z cestování po Švýcarsku; zemi, která nabízí jak téměř středomořské klima tak i horské čtyřtisícové velikány a to vše na malém území uprostřed Evropy.
Vstupné 40 Kč

Hosté

Pavel Mráček

Guatemala, centrum mayské civilizace

7.10.2015 172

Aleš Pekárek
Lesk a bída nejkrásnější země Střední Ameriky. Pralesy, pyramidy, jeskyně a potápění v Karibiku. O výpravě do této země bude vyprávět blanenšťák Aleš Pekárek na prvním poprázdninovém večeru s Kotlíkem.

Hosté

Aleš Pekárek

Po Stopách světla

11.11.2015 173

Cestovatelská fotografie nemusí být jen prostou snahou o zachycení vzpomínek z navštívených míst. Skrze využití světla, atmosféry a okolního dění se mùže stát velmi jednoduše i vlastní interpretací zážitkù z cest uchovávajících to nejdůležitější, a to emoce, které se fotografovi s daným místem váží.
Součástí projekce bude také zahájení výstavy autorových fotografií.

Hosté

Ondrej Čechvala.

Za tajemstvím Moravského krasu

9.12.2015 174

Ponořte se s námi do tajemného podzemí Moravského krasu spolu s Igorem Audym. Diafony „Moravský kras“ nabízí divákům seznámení s významnými krasovými útvary se zaměřením na
nepřístupné jeskyně, historii výzkumu a ochranu přírody. Projekce diafonu proběhne v šesti ucelených dílech: Bílá voda, Suchý žleb, Pustý žleb,
centrální část, střední část a povodí Ríčky..

Hosté

Igor Audy

by Lukáš "lumir"Hubert